Гаранционни условия

Спирачни накладки за автомобили

Гаранцията на EBC Brakes покрива само дефекти в материалите или изработката. Гаранцията важи само за замяна с подобен продукт или възстановяване на стойността на покупката. Не се възстановяват разходи за труд и допълнителни такси, като репатриране на превозно средство, монтаж, закупуване на продукти на други производители. Валидна е за период от 12 месеца от датата на закупуване или 10 000 мили използване на магистрала. Ще се изисква доказателство за пробег. Гаранцията е невалидна, ако продуктът се използва за таксита/автомобили под наем, състезания, рали, дрифт, шофиране в trackday или друга форма на състезание. Няма абсолютно никаква гаранция за всеки EBC продукт, използван за състезателни цели. Гаранцията не покрива шума от спирачките или нормалното износване. Някои спирачни системи износват накладките по-бързо от други. Шофьорите/потребителите трябва сами да оценят производителността и издръжливостта на EBC Brakes продуктите, ако някой EBC продукт ще се използва в състезания.

Спирачни дискове за автомобили

Гаранцията важи само за замяна с подобен продукт или възстановяване на стойността на покупката. Не се възстановяват разходи за труд и допълнителни такси, като репатриране на превозно средство, монтаж, закупуване на продукти на други производители. Валидна е за период от 12 месеца от датата на закупуване или 10 000 мили използване на магистрала. Ще се изисква доказателство за пробег. Гаранцията е невалидна, ако продуктът се използва за таксита/автомобили под наем, състезания, рали, дрифт, шофиране в trackday или друга форма на състезание. Няма абсолютно никаква гаранция за всеки EBC продукт, използван за състезателни цели. Гаранцията не покрива шума от спирачките или нормалното износване. Някои спирачни системи износват накладките по-бързо от други. Шофьорите/потребителите трябва сами да оценят производителността и издръжливостта на EBC Brakes продуктите, ако някой EBC продукт ще се използва в състезания.

Не се предлага гаранция за вибрации, причинени от неравномерно износване на дебелината на диска след неправилен монтаж. В бизнеса със спирачните дискове е общоизвестно, че точният монтаж и проверка на биене на спирачните дискове е от първостепенно значение при монтажа и въпреки необходимите предупреждения много механици все още игнорират това и не полагат никакви усилия да проверят износването на спирачния диск. Това води до вибрации на спирачките и не е гаранционно условие.

Спирачни накладки за мотоциклети/ Street Bike

Гаранцията на EBC Brakes покрива само дефекти в материалите или изработката. Гаранцията важи само за замяна с подобен продукт или възстановяване на стойността на покупката. Не се възстановяват разходи за труд и допълнителни такси, като репатриране на превозно средство, монтаж, закупуване на продукти на други производители. Валидна е за период от 12 месеца от датата на закупуване или 5 000 мили използване на магистрала. Ще се изисква доказателство за пробег. Гаранцията е невалидна, ако продуктът се използва за таксита/автомобили под наем, състезания, рали, дрифт, шофиране в trackday или друга форма на състезание. Няма абсолютно никаква гаранция за всеки EBC продукт, използван за състезателни цели. Гаранцията не покрива шума от спирачките или нормалното износване. Някои спирачни системи износват накладките по-бързо от други. Шофьорите/потребителите трябва сами да оценят производителността и издръжливостта на EBC Brakes продуктите, ако някой EBC продукт ще се използва в състезания.

Спирачни дискове за мотоциклети/ Street Bike

Гаранцията е само за замяна на подобен продукт или възстановяване на стойността на покупката, с изключение на всички разходи за труд и допълнителни такси като репатриране, монтаж, закупуване на продукти на други производители. Валидна е за период от дванадесет месеца от датата на закупуване или 5000 мили от използването на магистрала. Гаранцията изтича, независимо от пробега, след период от 12 месеца от датата на доставка. Гаранцията е невалидна, ако продуктът се използва за състезания, шофиране на писта или друга форма на състезание. Няма абсолютно никаква гаранция за всеки EBC продукт, използван за състезателни цели. Състезателите трябва сами да оценят производителността и издръжливостта на продуктите на EBC Brakes, ако някой продукт EBC ще се използва в състезания. EBC също така силно препоръчва използването на спирачни накладки с марка EBC Brakes в комбинация с EBC Brakes дискове и е установено, че накладките на много други алетрнативни производители увреждат спирачните дискове на EBC Brakes. Спирачните дискове  и накладки на EBC Brakes са разработени да работят заедно. Не рискувайте да повредите дисковете си като ползвате накладки от друг производител.

Спирачни дискове за мотоциклети/ Dirt Bike /ATV/UTV

Гаранцията за офроуд спирачни дискове покрива само производствени дефекти и се ограничава само до подмяна на доставените части. Гаранцията не покрива износване, което е почти невъзможно да се оцени при условия извън пътя. В стандартната гаранция на EBC не са включени претенции за допълнителни разходи като разходи за монтаж или доставка.

Как да процедирам с при наличие на гаранционно условие

Заедно с всички закупени продукти, за които е настъпило гаранционно условие, е необходимо  да предоставите доказателство за покупка, показващо датата на покупката както и документ за пробег, удостоверен от независим механик, който е монтирал частите с датата на монтаж.

В случай на успешно присъдено обезщетение, ние ще възстановим сумата изцяло или частично в зависимост от естеството на иска. EBC Brakes си запазва правото да извърши пълна или частична компенсация по свое усмотрение в зависимост от състоянието и изминатия пробег на върнатите части. Например, ако сте забелязали дефект и сте използвали продукта в продължение на няколко хиляди мили, може да бъде предложена само частична компенсация.

© 2023 EBC Brakes - ХЕЕД АУТО | Всички права запазени